7.1.08

Δείτε στις 7.01.2008


Η Ψηφιακή Ελλάδα ξαναχτυπά!

Η μοναδική εκπομπή με κανάλι στο YouTube στη διεύθυνση youtube.com/psifiakiellada.

Σύνθεση μουσικής on-camera στην "Ψηφιακή Ελλάδα" αυτή τη Δευτέρα στις 19.00 στην ΕΤ1.

Ο Ζακ Στεφάνου φέρνει στο στούντιο τα πλήκτρα και τον υπολογιστή του και συνθέτει ηλεκτρονικά νότα-νότα ένα τραγούδι.

Παρουσιάζουμε τους δικτυακούς τόπους μέσω των οποίων μπορεί κάποιος να γίνει χάκερ. Ξεβιδώνουμε και αποσυνδέουμε ένα σκληρό δίσκο για να τον στείλουμε στα εργαστήρια της εταιρείας ανάκτησης δεδομένων Datalabs και διαμορφώνουμε την προσωπική μας ιστοσελίδα στο iGoogle.

Ακόμη, η κάμερα της εκπομπής πηγαίνει στα άδυτα του Ψηφιακού Αρχείου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη που διασώζει παλιές εφημερίδες και αρχεία βιβλιοθηκών.

Η 'Αντα Γιαννοπούλου από την Ομάδα Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (dart.gov.gr) δίνει συμβουλές προστασίας στους χρήστες και οι δημιουργοί του Skroutz.gr εξηγούν τα μυστικά των έξυπνων αγορών στο Internet.

O Γιατρός του PC Γιώργος Επιτήδειος εξηγεί πώς κάνουμε backup τα πολύτιμα αρχεία μας για να μην τα χάσουμε, αλλά και ποιές είναι οι άμεσες ενέργειες που κάνουμε σε περίπτωση που προσβάλλει ιός των υπολογιστή μας.

Η Νομική Σύμβουλος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet Έλενα Σπυροπούλου προειδοποιεί σε ποιά περίπτωση είναι νόμιμο και πότε παράνομο το να κατεβάζουμε μουσική από το Internet.

Επίσης, δείτε βήμα-βήμα όλα τα προγράμματα με τα οποία γίνεται το κατέβασμα και η ανταλλαγή μουσικής από το Internet.

Site της Εβδομάδας είναι το e-yliko.gr.

Όπως κάθε εβδομάδα υπάρχουν διαγωνισμοί, αρκεί να είστε συνδεδεμένοι/ες την ώρα της εκπομπής.

Δείτε την Ψηφιακή Ελλάδα αυτή τη Δευτέρα στις 19.00 στην ΕΤ1.