26.6.08

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008

Η “Ψηφιακή Ελλάδα”, αυτή τη Δευτέρα παρουσιάζει την φοιτητική ομάδα-aegee-athina και προβάλλει τη δράση των summer universities. Μαζί με τον Νίκο Βασιλάκο στο στούντιο είναι ο Φώτης Καναβός, υπεύθυνος των ελληνικών summer universities, η Δώρα Μονογιού, ταμίας της Aegee Αθήνας και ο Αυγερινός Φωτόπουλος, π. Υπεύθυνο IT.

Στο στούντιο φιλοξενείται και ο συνεργάτης καθηγητής του ΤΕΙ Πατρών, Σπύρος Ζαφειρόπουλος. Μιλά για την ελληνική έκδοση του SugarCRM και σχολιάζει την τεχνολογική εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Θα δείτε ακόμα το site της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, www.apostoliki-diakonia.gr αλλά και τις on-line υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες μέσω του site του ΑΣΕΠ, www.asep.gr.
Η "Ψηφιακή Ελλάδα'΄βρίσκεται στην πλατεία του δήμου Χαλανδρίου και εξηγεί πώς μπορείτε να συνδεθείτε δωρεάν και ασύρματα στο ίντερνετ.

Eπιπλέον ο σκηνογράφος της ΕΡΤ, Βασίλης Τσιρογιάννης σας μυεί στα μυστικά του επαγγέλματος. Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής, εξηγεί πώς από την πένα και το χαρτί πέρασε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και πώς οι νέες τεχνολογίες έχουν εξελίξει το επάγγελμα του σκηνογράφου.

Όπως κάθε εβδομάδα, μαζί σας θα είναι και οι μόνιμες στήλες της εκπομπής, “ InterΝομικά νέα” με την Έλενα Σπυροπούλου και “Ο κόσμος του αύριο” με τον Γιώργο Επιτήδειο.

18.6.08

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008

Η “Ψηφιακή Ελλάδα”, αυτή την εβδομάδα μπαίνει στα άδυτα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και δείχνει πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή τεχνολογία στην αναστήλωση του μνημείου της Ακρόπολης. Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν οι υπεύθυνοι του έργου και εξηγούν τη λειτουργία και τη συμβολή των ψηφιακών μέσων, των οπτικών ινών και του λέιζερ στην πιστή αντιγραφή όλων τα κατεστραμένων μελών του Παρθενώνα, των Προπυλαίων και του Ερεχθείου.

Η «Ψηφιακή Ελλάδα» με περισσή προσοχή και σεβασμό φωτίζει το δύσκολο έργο της αναστήλωσης και δείχνει πώς μπορούν να συνδυαστούν η αρχαία ευρηματικότητα με τη σύγχρονη τεχνογνωσία.

Επίσης, ο Νίκος Βασιλάκος υποδέχεται στο στούντιο τον διευθυντή του Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του ΕΜΠ, και καθηγητή, Νικόλαο Ουζούνογλου και συζητούν για το ασύρματο δίκτυο στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας, την ειδική δορυφορική τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε και για το πρόγραμμα rural-wings

Μπείτε στο www.ruralwings-project.net. H «Ψηφιακή Ελλάδα» ταξιδεύει μέχρι την Αρκαδία και δείχνει από κοντά την ανάπτυξη του ασύρματου δικτύου και των νέων τεχνολογιών στην περιοχή.

Όπως κάθε εβδομάδα μαζί σας θα είναι και οι μόνιμες στήλες της εκπομπής, InterΝομικά νέα” με την Έλενα Σπυροπούλου και “Ο κόσμος του αύριο” με τον Γιώργο Επιτήδειο.

12.6.08

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008

Η “Ψηφιακή Ελλάδα”, αυτήν την εβδομάδα φιλοξενεί στο στούντιο το μουσικό συγκρότημα “Palyrria” και δείχνει πώς ο φυσικός ήχος ενός μουσικού οργάνου μπορεί να μεταλλαχτεί σε ψηφιακό με τη βοήθεια της τεχνολογίας.


Επίσης
o επαγγελματίας dj Φίλλιπος Κιτσέλης κάνει μίξη μουσικής μέσω υπολογιστή μπροστά στην κάμερα της “Ψηφιακής Ελλάδας” και τονίζει τη χρησιμότητα της τεχνολογίας και στον τομέα της μουσικής.

Θα δείτε επίσης την κοινότητα Amigahellas στο χώρο της δείχνοντας, πόσο χρήσιμοι μπορούν να φανούν οι υπολογιστές περασμένης τεχνολογίας και πώς μπορεί να τους αξιοποιήσει κανείς παροτρύνοντας όλους εμάς να μην πετάμε τους παλιούς υπολογιστές.

Το internet δίνει τη δυνατότητα να εξασκηθεί ο χρήστης σε όποιο τομέα θέλει ακόμα και στο σκάκι. O Γιώργος Μαστροκούκος, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, μιλάει για το on line σκάκι, τις διευθύνσεις όπου μπορεί κανείς να παίξει σκάκι από την οθόνη του υπολογιστή του αλλά και πώς μπορεί να διδαχθεί σκάκι μόνο με μερικά κλικ.

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα της γυμναστικής είναι το Wii Fit της ΝΙΝΤΕΝDO. Η κάμερα της εκπομπής πήγε στον πολυχώρο Public” και με τη βοήθεια του Κώστα Καμπάκη, brand manager της Νοrtec, δείχνει πώς μπορεί να γυμναστεί κανείς εύκολα, γρήγορα, αποτελεσματικά με ένα και μόνο μηχάνημα.

Όπως κάθε εβδομάδα μαζί μας είναι και οι μόνιμες στήλες της εκπομπής, InterΝομικά” με την Έλενα Σπυροπούλου και “Ο Κόσμος του Αύριο” με τον Γιώργο Επιτήδειο.

6.6.08

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008

Ο Σεραφείμ Σίλας στο στούντιο της Ψηφιακής Ελλάδας μιλάει για το www.silas.gr και το stand- up comedy. H εκπομπή είναι αφιερωμένη στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη και σας ταξιδεύει ως εκεί.
Θα δείτε την προηγμένη τεχνολογία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με τη χρήση οπτικών ινών και την εξελιγμένη μηχανοργάνωση, θα δείτε τα infokiosk στην πλατεία Κομοτηνής και θα περιηγηθείτε ηλεκτρονικά στη Θράκη μαζί μας.

Τί αλλο θα δείτε; θα δείτε το εργοστάσιο παραγωγής cd και dvd "ARCADIA" και θα μάθετε όλη τη διαδικασία που ακολουθείται πριν πιάσετε στα χέρια σας ένα cd. Η υψηλή τεχνολογία σε όλο της το μεγαλείο...

Η κάμερα της εκπομπής πηγαίνει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και μιλά με τους Θράκες blooggers από το www.alexandroupoli.gr, αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια σχετικά με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και προβάλλει την προσπάθεια μιας ομάδας παιδιών, η οποία έστησε το AWN (Alexandroupoli Wireless Network).

Δείτε την "Ψηφιακή Ελλάδα"και ενημερωθείτε για τη δράση της ομάδας DART του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την Ψηφιακή Ασφάλεια.

2.6.08

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Εκπομπή για το World of Warcraft, την ταινιοθήκη της Ελλάδας και άλλα...

Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Ελλακ, 1020 και άλλα