25.8.08

25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008

Η "Ψηφιακή Ελλάδα" αυτήν την εβδομάδα τυπώνει βιβλία και κάρτες μέσω ίντερνετ. Με το σύνθημα “εύκολα, φτηνά, διαδικτυακά” τυπώνουμε δωρεάν τις κάρτες μας στο moo.com, και βγάζουμε το δικό μας βιβλίο στο lulu.com.

Επισκεφτήκαμε και σας παρουσιάζουμε την πιο διαδικτυακά οργανωμένη υπηρεσία του Δημοσίου: Πώς λειτουργούν τα ΚΕΠ, και πώς το διαδίκτυο βοηθάει στην ταχύτατη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Καλεσμένοι στο στούντιο είναι οι δημιουργοί των ιστοσελίδων away.gr και avclub.gr. Το avclub.gr είναι η ελληνική κοινότητα των ανθρώπων που ασχολούνται με την εικόνα και τον ήχο. Στις σελίδες του θα βρείτε ερωτήσεις και απαντήσεις γύρω από κάθε οπτικοακουστικό θέμα. Το away.gr είναι ηλεκτρονικό περιοδικό για την τεχνολογία. Οι επισκέπτες του βρίσκουν εκεί ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας, συνεντεύξεις και παιχνίδια.

Η Ψηφιακή Ελλάδα συνομιλεί σήμερα και με τον διαχειριστή και δημιουργό της σελίδας kariera.gr, Αλέξανδρο Φουρλή και μας δείχνει στην πράξη οτι το ίντερνετ μπορεί να βοηθήσει και στην αναζήτηση εργασίας.

Όπως πάντα, κοντά μας “Ο κόσμος του αύριο” με τον Γιώργο Επιτήδειο μας παρουσιάζει υβριδικά αυτοκίνητα για την Formula1.
Στα Ιnter-Νομικά η Έλενα Σπυροπούλου επισκέπτεται το πρώτο μηχανοργανωμένο δικαστήριο της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας. Συνομιλεί με τους δικαστικούς λειτουργούς που φροντίζουν την διαχείριση του δικτυακού τόπου του Δικαστηρίου και την βάση δεδομένων του.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008

Η “Ψηφιακή Ελλάδα”, , αυτή την εβδομάδα παρουσιάζει το θέμα: “Γλωσσική τεχνολογία” με καλεσμένους τον Επίκουρο Καθηγητή Γλωσσικής Τεχνολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, Γιώργο Μαρκόπουλο και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές Βιβιάνα Τζοβάρα και Παναγιώτη Μακρόπουλο.


Στο στούντιο της εκπομπής μαζί με το Νίκο Βασιλάκο βρίσκεται ο Αλέξης Αδάμ, δημιουργός του splashmagazine.net και ο Μάνθος Σάρδης με τον Χρήστο Ονουφρίου από 2edgedmag.com, οι οποίοι μιλάνε για τα διαδικτυακά περιοδικά.


Ακόμη, μέσα από την εκπομπή θα ενημερωθείτε για την διεθνή, ανοιχτού περιεχομένου εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, για την ψηφιακή πλατφόρμα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, visitgreece.gr και για το πρόγραμμα “Ψηφιακός Δήμος”, που υλοποιεί η ΚΕΔΚΕ με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, η “Ψηφιακή Ελλάδα” μπαίνει πίσω από τις κάμερες και σας παρουσιάζει πώς η ταξιδιωτική εκπομπή “Μένουμε Ελλάδα” χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες και το ίντερνετ για να σας ταξιδεύει καθημερινά σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

Όπως κάθε εβδομάδα, μαζί σας θα είναι και οι μόνιμες στήλες της εκπομπής, “ InterΝομικά νέα” με την Έλενα Σπυροπούλου και “Ο κόσμος του αύριο” με τον Γιώργο Επιτήδειο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008

Η “Ψηφιακή Ελλάδα”, αυτή την εβδομάδα φιλοξενεί στο στούντιο την αρχιτέκτονα Εύη Αναστασοπούλου, η οποία εξηγεί πώς η τεχνολογία και το ίντερνετ επηρεάζουν την αρχιτεκτονική. Στο θέμα παρεμβάλετε και βίντεο που καταγράφει την άποψη του γνωστού αρχιτέκτονα Άρη Κοέν.

Όταν τα βιβλία ταξιδεύουν…κάνουν και μία στάση στην “Ψηφιακή Ελλάδα”. Μέλη της ελληνικής κοινότητας bookcrossing.gr, έρχονται στο στούντιο, μοιράζονται τις εμπειρίες τους και εξηγούν τους λόγους για τους οποίους κάποιος να γίνει μέλος του bookcrossing.gr.

Επίσης, η εκπομπή επισκέπτεται το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και συναντά τον Διευθυντή της Γενικής Λαμπαροσκοπικής & Ρομποτικής Χειρ/κής, Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, ο οποίος παρουσιάζει το ρομποτικό σύστημα Da Vinci, εξηγώντας τα πλεονεκτήματα για τους γιατρούς και τα οφέλη για τους ασθενείς.

Επιπλέον, θα μάθετε πώς θα κάνετε δωρεάν βίντεοκλήση από το Skype και πώς θα βρείτε το “Σωστό σημείο” για να πετάτε τα απορρίματά σας, ώστε να διατηρείται η Αθήνα καθαρή.

Όπως κάθε εβδομάδα μαζί σας θα είναι και οι μόνιμες στήλες της εκπομπής, “ InterΝομικά νέα” με την Έλενα Σπυροπούλου και “Ο κόσμος του αύριο” με τον Γιώργο Επιτήδειο.