24.10.07

Η Ψηφιακή Ελλάδα στον Ελληνικό Κόσμο

Στην τρίτη εκπομπή, ο Νίκος Βασιλάκος υποδέχεται στο στούντιο τον Δημήτρη Εφραίμογλου του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και συζητούν για την προβολή του Ελληνικού πολιτισμού με 3D απεικονίσεις, για τη “Θόλο” στην οποία οι επισκέπτες ενώ βλέπουν την αρχαία αγορά διαλέγουν την κατεύθυνση της κάμερας και ψηφίζουν σε εξοστρακισμό, για την “Κιβωτό” με τις τρισδιάστατες ψηφιακές αναπαραστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας, και της Μιλήτου.

Άλλα θέματα:
1. Χρηστικές Πληροφορίες:
a. συναλλαγές μέσω e-Banking,
b. πώς βλέπουμε το σπίτι ή το εξοχικό μας μέσω Internet,
c. πώς κάνουμε αναζήτηση πληροφοριών, εικόνων και βιβλίων,
d. διάβασμα παιδιών στο σπίτι με Conn-X School
e. πώς βάζετε Vista Gadgets στον υπολογιστή σας

2. Ο Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα μιλά στην ‘Ψηφιακή Ελλάδα’ για την εικονική πρεσβεία στο Second Life και την προβολή μιας χώρας μέσα από το διαδικτυακό παιγνίδι.
3. Το ένθετο “Ιστορία ενός Χρήστη” φιλοξενεί μια νέα γυναίκα επιχειρηματία του διαδικτύου
4. Το ένθετο “Στην Εντατική” με τον Γιώργο Επιτήδειο μας εξηγεί πώς θα προστατευθούμε από τους Dialers και τις υπερβολικές χρεώσεις στους λογαριασμούς τηλεφώνου
5. Στο ένθετο “INTERνομικά” η Έλενα Σπυροπούλου μας εξηγεί πώς μπορούμε να ακυρώσουμε συναλλαγή με πιστωτική κάρτα και να επιστραφούν τα χρήματά μας επειδή δεν παραδώθηκε το προϊόν/υπηρεσία που αγοράσαμε.
6. Στο ένθετο “Λέξη της Εβδομάδας” ψάχνουμε τη λέξη ‘ιστορία’ στα άπαντα των αρχαίων ελλήνων συγγραφέων και βρίσκουμε στον Διονύσιο Αλικαρνασσέα να μας εξηγεί τι πίστευε ο Θουκυδίδης.
7. Οι διαγωνισμοί αυτής της εβδομάδας έχουν δώρα: 10 δωρεάν εισόδους στην ‘Θόλο’ και την ‘Κιβωτό’ του “Ελληνικόυ Κόσμου”, 10 Cd/Dvd εκπαιδευτικών παιγνιδιών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και όπως κάθε εβδομάδα 10 Ηλεκτρονικά Λεξικά.

8 σχόλια:

Γιαννης Μακρυγιάννης είπε...

πολυ καλη προσπαθεια~!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή προσπάθεια.. Εύγε.. μόνο που δυστηχώς δεν πρόαβα το θέμα: "Το ένθετο “Ιστορία ενός Χρήστη” φιλοξενεί μια νέα γυναίκα επιχειρηματία του διαδικτύου"... καμιά περιληψούλα του θέματος στο blog θα παίξει;

mail επικοινωνίας: stz@0726.syzefxis.gov.gr

π. Αντώνιος Χρήστου είπε...

Χαίρετε! Σήμερα είδα για πρώτη φορά την εκπομπή σας (είναι η τρίτη από ότι ενημερώθηκα για εσάς)! Συγχαρητήρια για την προσπάθεια! Ήταν κάτι που λείπει στην Ελληνική Τηλεόραση! Μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνετε εσύ και η παρέα σου, σε έβλεπα στην Μπήλιω και συνεχίζω με τη νέα σου προσπάθεια. Δυστυχώς λόγω χρονικών ορίων κάποια θέματα δεν αναπτύσονται επαρκώς, θα μπορούσες να τα αναλύεις περισσότερο εδώ!

υ.γ.Συνεχίστε με την μετάδοση σε 16/9!

Ανώνυμος είπε...

Νίκο,
Θερμά συγχαρητήρια και μπράβο για την προσπάθεια που κάνεις εσύ και όλο η ομάδα της εκπομπής.

Είναι σημαντικό στην εποχή μας νέοι άνθρωποι και όχι μόνο να γνωρίζουν την τεχνολογία από κοντά και προπάντως να μην την φοβούνται...

Θα ήθελα να δώσω τα εύσημα και στην κυρία Σπυροπούλου η οποία είναι πραγματικά μια κούκλα και μας βοηθά αρκετά με τις νομικές συμβουλές της...

Συνεχίστε έτσι....

Ανώνυμος είπε...

Poli kalo to thema me tin eikoniki pragmatikotita. Mprabo!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια!!!
Ένα πολύ μεγάλο μπράβο για την προβολή και την ανάδειξη της αξιόλογης εργασίας που έχει πραγματοποιήσει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού! Διαβάζοντας στο site του ime.gr διαπιστώνω ότι μελετούν εδώ και αρκετά χρόνια την ελληνική ιστορία και την αναδεικνύουν με τον πιο παραστατικό τρόπο!!! Την τρισδιάστατη απεικόνιση!!!! ΔΕ γνώριζα ότι υπάρχει το ΙΜΕ, το έμαθα μέσω της εκπομπής σας. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο θέμα και νομίζω ότι στο μέλλον θα πρέπει να προβάλλονται συχνότερα οι δραστηριότητες του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού! Για άλλη μια φορά, ένα μεγάλο μπράβο στην εκπομπή σας αλλά και στους ιδρυτές και στους ανθρώπους του ΙΜΕ που εργάζονται για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού με τη χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογικών μέσων.

Ανώνυμος είπε...

ikaoniki pragmatikotita exei katantisei na einai i ekpomph .