30.10.07

Ιντερνετικό Ραδιόφωνο


Ο Νίκος Βασιλάκος υποδέχεται τον Αλέξανδρο Ηλιάδη (musicradio.gr), τον Νίκο Μαραβέγια (globalradio.gr) και τη Νάντια Δρακούλα (moodyradio.gr) με θέμα, τι άλλο; το Ραδίοφωνο μόνο μέσω Internet. Συζητούν πως μπορεί να κάνει κανείς ιντερνετικό ραδιοφωνικό σταθμό και κυρίως πώς μπορεί να το ακούσει στον υπολογιστή του.

Ακόμα, στην ίδια εκπομπή:
• Χρηστικές Πληροφορίες:
a. Αναλυτικές κάρτες με φτηνές συνδέσεις Double Play
b. Απλές συμβουλές για e-Banking και πληρωμή λογαριασμών μέσω Internet
c. Πως θα ανοίξετε λογαριασμό στο Facebook
d. Νέες τεχνολογίες στα ελληνικά αυτοκίνητα
e. Χαρακτηριστικά των Windows Vista και πως ενεργοποιούμε τα Vista Gadgets
• Στο ένθετο «Επικαιρότητα» παρουσιάζεται η έκθεση ICTplus.gr που έγινε και η Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας DTE.gr που θα γίνει.
• Στο ένθετο «Ιστορία ενός Χρήστη» φιλοξενείται ο Γιώργος Γεωργακόπουλος από το Greece Official του παιγνιδιού Second Life
• Στο ένθετο «Στην Εντατική» ο γιατρός του PC Γιώργος Επιτήδειος εξηγεί πώς θα κάνουμε ενημερώσεις ασφαλείας και αναβάθμιση λογισμικού, δωρεάν, μέσω Internet
• Στο ένθετο «Inter-νομικά» η Έλενα Σπυροπούλου ασχολείται με καταγγελίες και παράπονα τηλεθεατών σχετικά με τις συνδέσεις και τις καθυστερήσεις ενεργοποίησης ψηφιακών υπηρεσιών.
• Με αφορμή το πρώτο θέμα της εκπομπής για το ιντερνετικό ραδιόφωνο, αναζητούμε τη λέξη «μουσική» στα άπαντα των αρχαίων ελλήνων συγγραφέων και αποδίδουμε στα ελληνικά τον όρο “drop down menu” στο ένθετο «Λέξη της Εβδομάδας & Γλωσσικό Τελωνείο».

Μέσα από τους διαγωνισμούς αυτής της εβδομάδας, οι τηλεθεατές μπορούν να κερδίσουν 10 Windows Vista Ultimate Edition, 10 ηλεκτρονικά λεξικά και 10 μπλουζάκια «Live the Web – Build the Web».

20 σχόλια:

Chaca-Khan είπε...

Χαίρεται και συγχαρητήρια για την εκπομπή σας.
Είναι ευτύχημα που καταφέραμε έστω και το 2007, έστω κι επειδή ένα κανάλι ήδη ντιτζιταλοποιείται και αναγκαστικά ανοίγει τα μάτια μπροστά, έστω κι από μια ΕΡΤ και όλο το απαραίτητο political correctness (τύπου έλενα ράπτη και Ευφραίμογλου χοχοχοχο-JESUS) που θα πρέπει να υποστούμε, να δούμε στον αέρα μια εκπομπή σαν και τη δική σας. Είναι ευτύχημα , ευθύνη και ανέλπιστη ευκαιρία να κάνετε τη δουλειά με εξυπνάδα και βάθος (ψήγματα των οποίων θέλω να πιστεύω ότι ήδη εντόπισα) και όχι ιλουστρασιόν, τουριστικά και "έντεχνα". ήδη είδα μια σύγκριση πακέτων ispίδων και μερικούς web-siters. Είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να βρείτε και προσπάθειες πιο ενδιαφέρουσες από τα γυναικεία μυστικά ομορφιάς και το φόρουμ τους.. Μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολο είναι να κινηθεί κανείς μέσα σε όλο αυτό το μηχανισμό αλλά σας καλώ έστω και με έμμεσο τρόπο να ανταποκριθείτε στην ευθύνη αυτού που έχετε αναλάβει να κάνετε.
Ευχές και god bless..

Chaca-Khan είπε...

ίσως να ήμουν αρκετά δεικτικός. στην πραγματικότητα ακριβώς επειδή εξεπλάγην με την ποιότητα της εκπομπής γι αυτό και σας έγραψα αλλιώς δε θα μπαινα καν στον (μάταιο) κόπο..

Ψηφιακή Ελλάδα είπε...

Πρώτον ευχαριστώ για τον κόπο.
Δεύτερον έχεις πέσει μέσα 100% για να μην πω 1000%.
Τρίτον, πρότεινε θέματα, γιατί με αυτά που ακούμε και μας ζητάνε θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε.

Στην επομενη εκπομπή κάνουμε μάθημα απλού hardware, φιλοξενούμε τρείς προγραμματιστές Έλληνες (φοιτητές) που γράφουν παιγνίδια και έχουμε θέμα για ψηφιακή φωτογραφία (picassa, flickr και συμβουλές). Ξεχνάω πράγματα, θα τα δείς όμως σύντομα στο blog.

Φιλικά,
Νίκος

Chaca-Khan είπε...

http://buzz.reality-tape.com/

Chaca-Khan είπε...

επίσης ¨έχετε ξεχάσει να αναφέρετε ΚΑΠΟΥ το πότε ακριβώς προβάλλεται η εκπομπή! Ούτε εγώ ο ίδιος δεν ξέρω, τυχαία σας πέτυχα (και μάλλον σε βραδινη επανάληψη να φανταστώ)

asterics είπε...

Ενδιαφέρουσα εκπομπή.Ελπίζω να συνεχίσει με τον ίδιο ενθουσιασμό για πολύ καιρό.
Ευχαριστούμε.Νά είστε καλά

nikstefos είπε...

Γεια σας και συγχαρητήρια για την προσπάθεια που καταβάλλετε για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής.

Κάτι που θα ήθελα να προτείνω και σίγουρα πιστεύω θα ενδιαφέρει αρκετούς πολίτες, είναι η ενημέρωση για το βαθμό διείσδυσης της πληροφορικής στο Δημόσιο Τομέα (π.χ. επίπεδα εξοπλισμού, ποιος είναι ο βαθμός επιμόρφωσης του προσωπικού, υπηρεσίες που παρέχονται μέσα από το διαδίκτυο κλπ.)

Ελπίζω και εύχομαι μέσα από τις εκπομπές σας, να συμβάλλεται στην αλλαγή της νοοτροπίας του Έλληνα απέναντι στη χρήση των Η/Υ, που κατά την ταπεινή αποψή μου είναι το μείζον πρόβλημα.

Xa-zouliS είπε...

Παιδιά έχω να πω ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθεια σας ώστε να ξυπνήσει λίγο ο κόσμος και να μάθει ότι υπάρχει 'ψωμί' στον ψηφιακό κόσμο
των broadband υπηρεσιών...Μπράβο λοιπόν αλλά έχω μια μικρή ένσταση...
πάνω στην τελευταία σας εκπομπή (ιντερνετικό ραδιόφωνο) όχι στο θέμα βεβαίως αλλά στα προηγούμενα...

Εμένα μου χτύπησε παρά παρά πολύ άσχημα o ύμνος για τα windows Vista...(αναρωτήθηκα μα καλά, λεφτά απο την microsoft παίρνετε?...)
Δεν λέω καλά τα Vista αλλά έχουν ένα τεράστιο μειονέκτημα...χρειάζονται πολύ RAM (τουλάχιστον 1Gb)για να τρέξουν και μόνο αλλά και επεξεργαστική ισχύ...
και αυτά που προσφέρουν δεν είναι δα και ποιος ξέρει τι...

Νομίζω πως το γραφικό περιβάλλον προσπαθεί να μοιάσει σε οριζόμενα στοιχεία εκδώσεις Linux όπως πχ η Ubuntu (beryl κλπ)η οποία τρέχει σε σχετικά ‘αρχαία’ μηχανήματα με σχεδόν μηδενικές απαιτήσεις(400 Mhz,128 MB Ram κλπ)...και έχει και ένα πολύ καλό γραφικό περιβάλλον αλλά και το κυριότερο είναι εντελώς δωρεάν...

Αυτή θα είναι και η πρόταση μου προς την εκπομπή σας...Μιλήστε για τα LINUX δεν είναι κακό...

φιλικά Αποστολης

Thodoris είπε...

Συγχαρητήρια για την εκπομπή σας. Θα ήθελα μέσα από αυτή τη σελίδα, ως εκπαιδευτικός, να εκφράσω τα παράπονά μου για την τεράστια αργοπορία της υλοποίησης των ευρυζωνικών δικτύων στα σχολεία, ιδίως της επαρχίας. Ίσως κάποια στιγμή μπορέσετε να κάνετε κάποια σχετική έρευνα και να ενημερώσετε το κοινό.

Συνεχίστε έτσι, με φρεσκάδα και ζωντάνια!!

Ανώνυμος είπε...

Καταλαθως χτες επεσα στην εκπομπη και ειπα (ωχ παλι κανενας ασχετος θα ειναι που θα λεει πως ακους μουσικη, πως κανεις κλικ κτλπ) αλλα εξεπλαγειν θετικα διοτι η εκπομπη ηταν ενημερωτικη ακομα και για μενα που ειμαι χρονια στον χωρο των Η/Υ. Τα θεματα ηταν πολυ καλα και θελω να πω ενα ΜΠΡΑΒΟ!! γιατι αυτο που κανεις δεν εκανε στην Ελληνικη Τηλεοραση το εκανε ο κ.Βασιλακος...πραγματικα χαιρομαι!!

Υ.Γ: Τα δωρα ειναι φοβερα!!!

Υ.Γ(2): Ετσι και δωθουν τα δωρα που ειπε ο κ.Βασιλακος τοτε θα γινω fan της εκπομπης!!

That's all folks!! Keep up the good work!!!

Ανώνυμος είπε...

Χαιρομαι πολυ που επιτελους εχει μια τετοια εκπομπη-Πριν 2 περιπου χρονια ,μεσω της επικονωνιας της ΕΡΤ με τους πολιτες ειχα προτεινει και εγω, οπως φανταζομαι και πολυ αλλοι μια τετοια εκπομπη,και να που, οπως ειπε και ο chaca-khan"Είναι ευτύχημα που καταφέραμε έστω και το 2007"
Σημερα την ειδα τυχαια στο ERTworld
ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Νίκο Σχετικά με το ιντερνετικό ραδιόφωνο, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που δεν διευκρινίστηκε επαρκώς στην εκπομπή, πέρα από το hardware (υπολογιστής) σύνδεση (πάροχος,IP)τι θα χρειαστεί στο επίπεδο software για streaming,μια υπόδειξη θα ήταν πολύ βοηθητική, κα επίσης υπάρχει κάτι άλλο πέραν αυτών. Θα σου ήμουν ευγνώμων για μια απάντηση στο lambtheo@hotmail.com
Σ' ευχαριστώ πολύ
Λάμπρος Θεολογίτης

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια για την εκπομπη σας.
Πιστευω μιας και πιασατε το ιντερνετικο ραδιοφωνο αξιζει να δειτε και το www.gameworld.gr
Ειναι ο πρωτος ιντερνετικος σταθμος
για παιχνιδια και υπολογιστες στον κοσμο.Συντομα θα ειναι online ξανα.
Πιστευω αξιζει της προσοχης σας.
Αγγελος Γκικας.
Sir_Aggelos@yahoo.gr

Ανώνυμος είπε...

EKPOMpI 4 ever

Ανώνυμος είπε...

Συγχαριτήρια για την εκπομπή σας.
Καλή χρονιά και χρόνια πολλά.
Μανόλης.
mankouts@tph.gr

Ανώνυμος είπε...

magenda desktop os kerdisa tedmar@e-go.gr

Ανώνυμος είπε...

κερδισα (αυτο που δίνατε σημερα στην εκμομπή σας στην ΕΤ1 και δεν θυμάμαι τι ηταν). Καλά το έγραψα εδώ;Δεν ειμαι και πολύ σίγουρος. Συγχαρητήρια για την εκπομπή σας, επιτέλους καταλαβαίνουμε και εμεις οι 60ντάρηδες χωρις να τα κάνετε τελειως για μωρά. Το ξέρω οτι πρέπει να γράψω το e-mail μου, αλλά δεν πειράζει. Το μηνυμα είναι μόνο για πρώτη επαφή. Θα τα ξαναπούμε.

cookboy είπε...

Συγχαρητήρια , καλή χρονιά και εύχομαι υγεία σε όλο το team.
Μόλις σήμερα παρακολούθησα πρώτη φορά την εκπομπή σας στην ΕΤ1 και ομολογώ ότι ντρέπομαι που δεν γνώριζα για αυτήν. Ελπίζω να κάνετε κάτι ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό το έργο σας.




MAGENTA DESKTOP sotirelisd@yahoo.gr

Ανώνυμος είπε...

poli kali ekpompi.
an mporoysate na allajete ora !!!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαριτήρια για την εκπομπή σας η οποία πιστεύω είναι απαραίτητη και την οποία τυχαία είδα σε μετα μεσονύχτια αναμετάδοση. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.-