8.11.07

Κάθε Δευτέρα 19.00-20.00 στην ΕΤ1


12.11.2007
Ο Νίκος Βασιλάκος υποδέχεται τον Κώστα Μιχαλόπουλο και Μιχάλη Γεωργόπουλο προγραμματιστές του Theseis του πρώτου ελληνικού παιγνιδιού για παιγνιδομηχανή. Συζητούν πως μπορεί να ασχοληθεί κανείς με τη δημιουργία παιγνιδιών, τι γλώσσες και εργαλεία να αξιοποιήσει και πώς γίνεται όχι μόνο να παίζεις αλλά και να φτιάχνεις παιγνίδια.

• Λέξη της Εβδομάδας είναι το παίγνιο και ψάχνοντας στα Ψηφιακά ΄Απαντα των Αρχαίων Ελλήνων Συγγραφέων βρίσκουμε το σχετικό απόσπασμα στον Φλάβιο Φιλόστρατο. To Γλωσσικό Τελωνείο μεταφράζει τον όρο Spam.
• Ο φωτογράφος Τάκης Διαμαντόπουλος μιλά για Ψηφιακή Φωτογραφία και αναλύει τις τεχνικές και τα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον υπολογιστή αλλά και μέσω Internet.
• Στην «Ιστορία ενός Χρήστη» φιλοξενείται ο Θανάσης Σταυράκης, ψηφιακός φωτορεπόρτερ του Associated Press και δίνει συμβουλές για ψηφιακή φωτογραφία και ειδησιογραφία.
• Στο 5’ του απλού χρήστη δείχνουμε πώς και με ποια σειρά συνδέονται τα καλώδια στον υπολογιστή αλλά και πώς συνδέεται η Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή με το PC.
• Ακόμη στο ένθετο για ΑΜΕΑ παρουσιάζονται ειδικά συστήματα πρόσβασης για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ώστε όλοι να μπορούν να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή και το Internet.
• Στο ένθετο Ασφάλειας-Προστασίας ο ‘γιατρός’ του PC Γιώργος Επιτήδειος εξηγεί τι προσέχουμε στα Site που κάνουν ηλεκτρονικές πωλήσεις πριν βάλουμε την πιστωτική μας κάρτα για να κάνουμε αγορά μέσω Internet.
• Στα «InterΝομικά» η Έλενα Σπυροπούλου ασχολείται με το Spam και δίνει πρακτικές νομικές συμβουλές σε καταναλωτές και χρήστες.
• Παρουσιάζονται οι φτηνότεροι φορητοί της αγοράς και τα ακριβότερα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας με τον περισσότερο δωρεάν χρόνο ομιλίας.
• Ακόμη παρουσιάζεται το hatebook.com, ο δικτυακός τόπος στον οποίο οι χρήστες μπορούν να βάζουν ό,τι και όποιον/α μισούν.

Μέσα από το διαγωνισμό αυτής της εβδομάδας, οι τηλεθεατές μπορούν να κερδίσουν 20 Magenta Office Suite.

8 σχόλια:

Thodoris είπε...

Σαν φανατικός ερασιτέχνης φωτογράφος η σημερινή εκπομπή σας ήταν οδηγός για πολλά πράγματα!

Μπράβο και πάλι μπράβο!

Doc είπε...

Γειά σου Νίκο,

Πρώτη φορά κατάφερα να δω την εκπομπή. Μπράβο! Ποικίλα και ενδιαφέροντα τα θέματα.

Ειπώθηκε κάτι που δεν το έπιασα καλά. Είπε η Έλενα Σπυροπούλου ότι τα μηνύματα spam πρέπει να έχουν σύνδεσμο opt-out; Δεν θυμάμαι να λέει τέτοιο η νομοθεσία. Αντίθετα, το opt-out δεν προσφέρεται ως εναλλακτική στους spammers με κανένα τρόπο.

Επίσης, να σημειώσω ότι το ελληνικό διαφημιστικό spam είναι όλο και πιο συχνό. Οι Έλληνες διαδικτυακοί πολίτες δεν έχουν ούτε γνώση ούτε συναίσθηση του "πρέποντος" όταν στέλνουν μαζικά e-mail για διαφημιστικούς λόγους.

Doc είπε...

Κάτι ακόμα...

Αν αυτό το blog είναι το μόνο κανάλι on-line επικοινωνίας της εκπομπής, βρες σε παρακαλώ ένα τρόπο να μας δίνεις τους σχετικούς συνδέσμους για τα θέματα της κάθε εκπομπής (όπου είναι πρακτικά δυνατό).

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την εκπομπή σας,

Είμαστε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΓΙΑ ΤΑ Α.με.Α ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ
ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ.

Δείτε την ιστοσελίδα μας εδώ: http://users.otenet.gr/~fracisko/

Ανώνυμος είπε...

όμορφη εκπομπή - συνεχίστε:)

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

@ 32mpitos
ti totheles to sinexiste
tha doyme ekpomph to 2389 m.x

Ανώνυμος είπε...

Norton Antivirus 2008