22.11.07

Δείτε στις 26.11.2007


Ο Νίκος Βασιλάκος υποδέχεται τους Έλληνες Ρομποτάδες. Συζητούν για την κοινότητα, την κατασκευή ρομπότ, από πού βρίσκουν τα αναγκαία εξαρτήματα και δείχνουν τα ρομπότ της ομάδας στο στούντιο.

• Δείχνουμε την webcam που βρίσκεται στο κατάστρωμα του πλοίου «Εσπεράντζα» και προσπαθεί να σταματήσει τους Ιάπωνες φαλαινοθήρες.

• Ανοίγουμε έναν πύργο και δείχνουμε τα μέρη του υπολογιστή, καθαρίζουμε ένα ποντίκι που δεν λειτουργεί και αλλάζουμε μπαταρία στο BIOS.

• Σερφάρουμε σε έναν δικτυακό τόπο που έφτιαξε ένας εγγονός για τον ένδοξο παππού του.

• Φτιάχνουμε λογαριασμό δωρεάν webmail στο gmail, yahoo, freemail και στο Windows Live Hotmail.

• Λέξη της Εβδομάδας είναι το «αυτόματον» και τo Γλωσσικό Τελωνείο συλλαμβάνει τον όρο «ρομπότ».

• Μπαίνουμε στο σπίτι του Ολυμπιακού και μιλάμε με τον αντιπρόεδρο κ. Πέτρο Κόκκαλη για τις e-Υπηρεσίες, το site αλλά και το σύστημα Prozone που επεξεργάζεται τις κινήσεις των παικτών στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

• Παρουσιάζουμε το Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο της Αθήνας (AWMN: Athens Wireless Metropolitan Network).

• Ο Γιατρός του PC, Γιώργος Επιτήδειος, μας δίνει συμβουλές κατασκευής δικτυακού τόπου.

• Στην «Ιστορία ενός Χρήστη» φιλοξενείται ο Σωκράτης Τρύφωνας και το neterra.gr και μιλά για δωρεάν εργαλεία κατασκευής δικτυακού τόπου.

• Στην ενότητα «Τζάμπαμαν» δείχνουμε πώς συνδέεται κανείς δωρεάν στο Internet, πώς κάνει δωρεάν μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και κυρίως πώς μπορεί κανείς να βγάλει χρήματα από το Internet.

• Στα «InterΝομικά» η Έλενα Σπυροπούλου παρουσιάζει συμβουλές για να ιδρύσει κανείς επιχείρηση και να πάρει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα μέσω Internet.

• Στις κάρτες παρουσιάζονται τα πακέτα προσφορών σύνδεσης στο Internet όλων των εταιρειών.

Μέσα από το διαγωνισμό αυτής της εβδομάδας, οι τηλεθεατές μπορούν να κερδίσουν 10 Magenta Desktop OS, 10 ποντίκια Microsoft Optical ενώ οι Τηλεθεατές από το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ μπορούν να κερδίσουν 10 επιπλέον Magenta Desktop OS.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω στο blog για τα θέματα και μου φαίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Δυστυχώς όμως δεν έχω την δυνατότητα να παρακολουθήσω την εκπομπή την ώρα που προβάλλεται. Μήπως θα μπορούσατε να την βάλετε κάπους στο ιντερνετ ώστε να μπορούμε να την βλέπουμε διαδικτυακά?

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑ,

Ποιοι κέρδισαν στο διαγωνισμό της 19/11 που είπες να στείλουμε email?

Θα ήταν πιο σωστό να ανακοινώσεις και τα ονόματα των νικητών,γιατί εγώ έστειλα πολύ γρήγορα email και αναρωτιέμαι εάν κέρδισα ή όχι.

Σε παρακαλώ ρε Νικόλα,διάβασε και λάβε υπόψη το μήνυμά μου.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω σε όλα με τον δημήτρη.Έχω παρακολουθήσει την εκπομπή μόλις 3 φορές και λυπάμαι που δεν τα καταφέρνω να την παρακολουθήσω από 'δω και πέρα. Μια εκπομπή που ασχολείται με την τεχνολογία νομίζω πως για να σέβεται τον εαυτό της θα πρέπει να προβάλλεται και διαδικτυακά με κάποιον τρόπο.Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας μιας και είστε μάλλον οι πρώτοι που ασχολούνται με αυτό το θέμα από τη βάση του ενώ ταυτόχρονα ασχολείστε και με πιο εξεζητημένα θέματα χωρίς να γίνετστε βαρετοί ούτε για τους πιο προχωρημένους αλλά ούτε και για τους αρχάριους στο θέμα "υπολογιστής".Μπράβο!!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρηρήρια για την εκπομπή σας.

Εχετε κάποιο email επικοινωνίας ???

prodromos prodromou είπε...

στο κομμάτι με τω καθαρισμό του mouse δεν δείξατε ένα σημαντικό κομμάτι.Τo καθαρισμό εσωτερικά τις ροδέλας και των γραναζιών που μαζεύουν όλη τι βρωμιά και τω εμποδίζουν να λειτουργήσει

Ανώνυμος είπε...

μήπως ο Κ. Κόκκαλης μπέρδεψε στη συνέντευξη το peer to peer με το point to point?

Μπράβο σε όλους πάντως για την εκπομπή!!!

Ανώνυμος είπε...

Geia sou re prodrome prodromou! Apo to stoma mou to pires! Eleos paidia ki ego pou eimai psiloasxeti afto to anakalypsa moni mou :)

Kai ena akomi sxolio: I ekpompi einai arketa endiaferousa kai ti vlepo systimatika pleon. Alla to sxolio typou kante ena site ki eseis gia ton pappou sas pou itan iroas i gia tin giagia sas pou kentouse i mageireve kala to vrika poly prosvlitiko. Ftanei pou ta stereotypa ta trome sti mapa kathimerina, oxi na ta akoume kai apo neolaious!

Teleftaio: prospathiste na kratisete kapoies isorropies eite aftes aforoun ta politika, ta podosfairika alla kai pronomiouxes perioxes ton Athinon. Fovamai oti adikeiste me ton tropo afto kai oti tha xasete kosmo pou kata ta alla tou aresei i ekpompi.

Sygharitiria gia tin prospatheia sas :)

Ανώνυμος είπε...

geia sas paidia.me lene niko apo sparth.niko dn xano oute ena s epeisodio apo otan arxisate omws eixa thn atyxia thn prohgoumenh ebdomada na mhn to prolabo.8a se parakaleso an mporeis na m to steileis sthn diey8insi nikossakellaropoulos@hotmail.com

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την εκπληκτική σας εκπομπή. Χρειαζόταν και έλειπε. Εύχομαι να συνεχίσει, η AGB να δώσει τα σωστά (μεγάλα νούμερα) για να μπορέσετε να πρωταγωνιστήσετε στην τηλεοπτική ζώνη που προβάλλετε η εκπομπή. Τα θέματά σας είναι πάντα σημαντικά, σωστά προβαλλόμενα, και με φρεσκάδα ειπωμένα.

Εύχομαι πραγματικά να συνεχίσετε και να "ακουμπίσετε" όλο και περισσότερους τηλεθεατές.

Σπύρος Αντύπας

Ανώνυμος είπε...

Ωραία εκπομπή!!!

Unknown είπε...

Συγχαρητηρια!!

Ανώνυμος είπε...

πώς μπορεί κανείς να βγάλει χρήματα από το Internet
ποιο ειναι το site

Ανώνυμος είπε...

kala tora esi perimenis apantisi?
edw den apantane se alla kai alla kai esi perimenis na se voithisoyne sayto?ELEOS

btw adsense nomizo legete ayto pou thes (google it!)

einai 0,00000000000000000000000
0000000000000000000000001 cent ti xilietia lol rofl lmao h opos allios thes

Ανώνυμος είπε...

καλή προσπάθεια!!!συνεχίστε!!