28.1.08

Ψηφιακή Ελλάδα στις 21.01.2008


Κανάλι: youtube.com/psifiakiellada
Site: psifiakiellada.tv


Ζητήσαμε από τον Γιάννη Λάριο, από τους υπευθύνους στο Παρατηρητήριο της ΚτΠ να έρθει στο στούντιο και να μιλήσουμε για το χτες και το αύριο του ελληνικού internet.

Συζητήσαμε για τις πιστοποιήσεις υπολογιστών στην Ελλάδα (ECDL, Acta, Cambridge, Microsoft και άλλες).

Πήγαμε με την κάμερα της εκπομπής στο htci.gr την ελληνική πρωτοβουλία συνεργασίας για επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας και στο meteo.gr που μαθαίνει τον καιρό για να μας ενημερώσει μέσω Internet.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εκπομπή αρκετά καλή και στο σωστό επίπεδο για τα ελληνικά δεδομένα. Στο θέμα της πιστοποίησης όμως έγιναν ουσιαστικές παραλήψεις:
α) Ο ΑΣΕΠ αναγνωρίζει γνώση πληροφορικής αν έχεις τελειώσει οποιοδήποτε ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ που να είχε 4 μαθήματα πληροφορικής στο πρόγραμμα του. Δεν χρειάζεται να πληρώσεις για ECDL.
β) Οι πιστοποιήσεις έχουν ημερομηνία λήξης (3 ετη). Για πιο λόγο να πάει ένα παιδάκι δημοτικού, όπως αναφέρατε στην εκπομπή σας?
Αν η παραπλανητική διαφήμιση των πιστοποιήσεων έγινε σκόπιμα, είναι απαράδεκτο για τη δημόσια τηλεόραση.
dimitrios_gre@yahoo.co.uk

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αντίθετα πάω στοίχημα ότι δεν έχεις πατήσει το πόδι σου έξω από την Αθήνα ή όποια άλλη μεγάλη πόλη ζεις. Ξέρεις τι επικρατεί αυτή τη στιγμή στην επαρχία, στο χώρο των υπολογιστών? Σχεδόν αναλφαβητισμός. Άσε να μάθει και κανένας άλλος τίποτα.
Εσύ μπορείς να κοιτάζεις από πριν τα θέματα ώστε να βλέπεις αν σε ενδιαφέρει κάτι και αν όχι, μπαίνεις σε κάποιο διεθνές site, να μάθεις πράγματα(για υπολογιστές, όχι για CS).

Kwtsos είπε...

Μου αρέσει πολύ το blog σας.Tα θέματά σας είναι πάντοτε ενδιαφέροντα.Είμαι ένας καινούριος μπλόγκερ,13 ετών και μαζί με έναν σμμαθητή μου από το γυμνάσιο δημιουργήσαμε το μπλόγκ