18.6.08

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008

Η “Ψηφιακή Ελλάδα”, αυτή την εβδομάδα μπαίνει στα άδυτα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και δείχνει πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή τεχνολογία στην αναστήλωση του μνημείου της Ακρόπολης. Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν οι υπεύθυνοι του έργου και εξηγούν τη λειτουργία και τη συμβολή των ψηφιακών μέσων, των οπτικών ινών και του λέιζερ στην πιστή αντιγραφή όλων τα κατεστραμένων μελών του Παρθενώνα, των Προπυλαίων και του Ερεχθείου.

Η «Ψηφιακή Ελλάδα» με περισσή προσοχή και σεβασμό φωτίζει το δύσκολο έργο της αναστήλωσης και δείχνει πώς μπορούν να συνδυαστούν η αρχαία ευρηματικότητα με τη σύγχρονη τεχνογνωσία.

Επίσης, ο Νίκος Βασιλάκος υποδέχεται στο στούντιο τον διευθυντή του Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του ΕΜΠ, και καθηγητή, Νικόλαο Ουζούνογλου και συζητούν για το ασύρματο δίκτυο στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας, την ειδική δορυφορική τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε και για το πρόγραμμα rural-wings

Μπείτε στο www.ruralwings-project.net. H «Ψηφιακή Ελλάδα» ταξιδεύει μέχρι την Αρκαδία και δείχνει από κοντά την ανάπτυξη του ασύρματου δικτύου και των νέων τεχνολογιών στην περιοχή.

Όπως κάθε εβδομάδα μαζί σας θα είναι και οι μόνιμες στήλες της εκπομπής, InterΝομικά νέα” με την Έλενα Σπυροπούλου και “Ο κόσμος του αύριο” με τον Γιώργο Επιτήδειο.

1 σχόλιο:

KOSTAS είπε...

Γειά σας παιδιά και ειδικά στον Νίκο... Συγχαρητήρια για την εκπομπή σας..
Ένα παράπονο που έχω είναι ότι δεν μπορώ να βρώ σε ποιά εκπομπή είχα δεί κάτι που με ενδιέφερε..
Θα ήθελα Νίκο αν μπορείς να μου πείς το site που είχαν δείξει κάτι φοιτητές που είχες φέρει στο στούντιο παλιότερα...
Σε ευχαριστώ!