12.6.08

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008

Η “Ψηφιακή Ελλάδα”, αυτήν την εβδομάδα φιλοξενεί στο στούντιο το μουσικό συγκρότημα “Palyrria” και δείχνει πώς ο φυσικός ήχος ενός μουσικού οργάνου μπορεί να μεταλλαχτεί σε ψηφιακό με τη βοήθεια της τεχνολογίας.


Επίσης
o επαγγελματίας dj Φίλλιπος Κιτσέλης κάνει μίξη μουσικής μέσω υπολογιστή μπροστά στην κάμερα της “Ψηφιακής Ελλάδας” και τονίζει τη χρησιμότητα της τεχνολογίας και στον τομέα της μουσικής.

Θα δείτε επίσης την κοινότητα Amigahellas στο χώρο της δείχνοντας, πόσο χρήσιμοι μπορούν να φανούν οι υπολογιστές περασμένης τεχνολογίας και πώς μπορεί να τους αξιοποιήσει κανείς παροτρύνοντας όλους εμάς να μην πετάμε τους παλιούς υπολογιστές.

Το internet δίνει τη δυνατότητα να εξασκηθεί ο χρήστης σε όποιο τομέα θέλει ακόμα και στο σκάκι. O Γιώργος Μαστροκούκος, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, μιλάει για το on line σκάκι, τις διευθύνσεις όπου μπορεί κανείς να παίξει σκάκι από την οθόνη του υπολογιστή του αλλά και πώς μπορεί να διδαχθεί σκάκι μόνο με μερικά κλικ.

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα της γυμναστικής είναι το Wii Fit της ΝΙΝΤΕΝDO. Η κάμερα της εκπομπής πήγε στον πολυχώρο Public” και με τη βοήθεια του Κώστα Καμπάκη, brand manager της Νοrtec, δείχνει πώς μπορεί να γυμναστεί κανείς εύκολα, γρήγορα, αποτελεσματικά με ένα και μόνο μηχάνημα.

Όπως κάθε εβδομάδα μαζί μας είναι και οι μόνιμες στήλες της εκπομπής, InterΝομικά” με την Έλενα Σπυροπούλου και “Ο Κόσμος του Αύριο” με τον Γιώργο Επιτήδειο.

6 σχόλια:

kateml είπε...

wraia ekpomph

stellavl είπε...

ola poly orea, alla
gia to diagonosmo!?!?!?!?
ena wiiFit tha itan super!!
ciao os tin alli vdomada, na eiste kala!!

george είπε...

ενδιαφερον η εκπομπη. αραιωσαν ομως οι διαγωνισμοι..

fgtj είπε...

Hey!
Poly super i ekpomph sas!
mhpws mporeite na mou peite ekeino to blog me ta paixnidakia gia eksaskish myalou pou deiksate shmera?
Thanks a lot!!!

Nikos είπε...

Kalytera xoris diagonismo para na parnoume apati dora opos to 14 days trial WOW!

Emmanuel Manolas είπε...

Καλά κάνατε και ασχοληθήκατε με το σκάκι, παρά το ότι ορισμένοι (ηθελημένα;) δεν μπορούν να το ξεχωρίσουν από την χαρτοπαιξία.
Όπως ανέφερε στην εκπομπή σας ο αξιότιμος κ. Μαστροκούκος ασχολείται με το αγωνιστικό σκάκι. Εκτός από αυτό, υπάρχει και το καλλιτεχνικό σκάκι (τα σκακιστικά προβλήματα), με αγώνες σύνθεσης ή λύσης σε τοπικό ή Ολυμπιακό ή Παγκόσμιο επίπεδο.
Έχει λιγότερους οπαδούς από το αγωνιστικό σκάκι, αλλά είναι βέβαιο ότι έχει ωφεληθεί πάρα πολύ κι αυτό από το Διαδίκτυο.
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείξατε.